NJAM, NJAM
Kad vam gosti nenadano dolaze, imamo spas za vas: Torta "lenja žena" jednostavnija ne može biti, a topi se u ustima
Sjajan spoj slatkog i osvežavajuće kiselkastog ukusa
Video recept za sve početnike, u isto vreme i podsećanje koja bi se torta mogla praviti brzo i jednostavno, čak i kad iznenadni gosti vam se najave.
Brzu tortu brzo napravite, spakujete u frižider i dok se gosti raskomote torte je već spremna i fino ohlađena za posluženje, a ukus joj je odličan. Sjajan spoj slatkog i osvežavajuće kiselkastog ukusa.
Sastojci:
500 gr šlaga u prahu
600 ml kisele ( mineralne ) vode
200 gr kisele pavlake ( vrhnje )
300 gr mlevenog keksa
300 gr smrznutih malina ( bilo koje crveno voće, a ko ne voli može da stavi bananice ili jafa keks )
200 gr eurokrema
Priprema:
Umutiti šlag i kiselu vodu. Dodati kiselu pavlaku pa sve opet umutiti. Podeliti na 3 dela.
U prvi dodati keks, izmešati.
U drugi dodati maline, izmešati.
U treći dodati eurokrem, izmešati.
Na tacnu staviti obruč od kalupa umotan u prijanjajuću foliju. Staviti, poravnati prvi sloj, od keksa, preko staviti sloj od malina, pa treći sloj od eurokrema.
Staviti u frižider ili ako žurite sat – dva u zamrzivač pa skinuti obruč i dekorisati po želji.
Ukoliko nemate obruč sve možete staviti u jednu šerpu u koju stavite kesu, sloj keksa, malina pa eurokrem.
Onda mora da ide u zamrzivač i kada se stegne duplo okrenuti na tacnu ili sa kesom preneti na tacnu pa pažljivo izvući ispod kesu. Torta se može posle odmah poslužiti.
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!